اختصاصی پایگاه خبری-تحلیلی کلاغ نیوز؛
فولاد مبارکه بازوی ارزی کشور است

فولاد مبارکه بازوی ارزی کشور است زیرا در یک سال گذشته صادراتیش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی داشته و نیازداخلی به محصولات فولادی را به طور کامل تامین کرده و بخشی از کالاهای مورد نیاز از طریق منابع ارزیش تامین کرده است.

گروه فولاد مبارکه علاوه بر تولید ۱۰.۲ میلیون تن تولید فولاد خام، محصول شمش به تمامی شرکت های نوردی داخل کشور عرضه می کند و صادراتیش بیش از ۵۰۰ میلیون دلار درآمد ارزی داشته به همین دلیل است که گروه فولاد مبارکه را بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد ایران و منطقه  منا می نامند.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی کلاغ نیوز، در چند سال گذشته که تحریم ها علیه ایران شدت گرفت و درآمد نفتی هم به صفر نزدیک شد سیاست ایران به صادرات کالاهای غیر نفتی سوق پیدا کرد، هرچند صنعت فولاد ایران هم دو بار تحریم شد و شرکت فولاد مبارکه زیر سخت ترین محدودیت ها بود اما این شرکت با تولید ۷.۲ میلیون تن در سال رقم قابل توجهی فولاد به داخل و خارج عرضه کرد به طوری که فولاد مبارکه تنها در سال گذشته بالغ بر ۷۷ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از فروش داشته بین ۲۶۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان هم درآمد صادراتی داشته است که با در نظر گرفتن گردش ارزی فولاد مبارکه در سال بالای یک میلیارد دلار سرمایه در گردش دارد.

تولیدات فولاد مبارکه کل زنجیره فولاد را پوشش داده و همین مساله باعث شده که کشور را از واردات انواع  محصولات فولادی بی نیاز باشد، به عبارت دیگر گروه فولاد مبارکه ۱۰.۲ میلیون تن تولید فولاد خام می کند و محصول شمش به تمامی شرکت های نوردی داخل کشور عرضه می کند به همین دلیل است که گروه فولاد مبارکه را بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد ایران و منطقه  منا می نامند.

نگاه جامع و کامل به کل زنجیره فولاد

نگاه جامع و کامل به کل زنجیره فولاد حکم می کند که محصولات زنجیره فولاد، بازار داخلی و صادرات داشته باشند و یک چشم‌انداز پنج‌ساله برای آن تعریف شود، به‌گونه‌ای که صادرات کالاهای ایرانی کاملا رقابتی و برای کشور ارزآور باشند و این به معنی این نیست که سیاست ها در زنجیره به گونه ای باشد که سود از یک بخش به بخش دیگر زنجیره فولاد منتقل شود و یا افزایش قیمت‌ها در زنجیره رخ دهد تا درآمدزایی حاصل شود، بلکه باید رقابت پذیری و وضعیت عرضه و تقاضای بازار داخلی و خارجی قیمت ها را تعیین کند.

در حال حاضر فولاد مبارکه با فرمولی که در شرایط تحریم داشت، همچنان در همین مسیر حرکت می‌کند و به دنبال این است که محصولات خاصی که قبلا از کشور ارز بری داشته اند را در داخل تولید کند و از طرف دیگر ماشین الات و تجهیزات کارخانه های فولاد را در کشور بومی سازی کرده و به عنوان یک کارخانه ساز در منطقه خاورمیانه قد علم کرده است.

در حال حاضر تحریم‌های بسیاری بر کشور و صنعت فولاد ایران تحمیل شده و  فولاد مبارکه نیز بر اساس همین شرایط تحریمی برنامه‌ریزی کرده و به سمت جلو حرکت می‌کند. هرچند شرکت فولاد مبارکه برای ادامه راه، بر اساس شرایط فشار حداکثری هم برنامه ریزی کرده و می تواند مسیر خود را ادامه دهد.

دست‌یابی به افق ۱۴۰۴

دست‌یابی به افق ۱۴۰۴ و تولید ۵۵ میلیون تن فولاد سختی‌هایی زیادی دارد و زمانی که هدف‌گذاری برای انجام کاری صورت می‌گیرد، برخی از عوامل در کنترل و برخی خارج از کنترل هستند که گاهی نیز نقش تعیین‌کننده در رسیدن به هدف ایفا می‌کنند. برای مثال، زمانی که تولید ۵۵ میلیون تن برای افق ۱۴۰۴ تعریف شد، تحریم‌های حداکثری مطرح نبود. شاید اگر پیش‌بینی تغییر شرایط و ایجاد موانع و سختی‌ها در نظر گرفته می‌شد، میزان تولید فولاد نیز در این افق تغییر می‌کرد.

در دو سال گذشته با بروز اتفاقاتی مانند تحریم‌های حداکثری، افزایش چندین برابری قیمت دلار، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، افزایش هزینه سرمایه‌گذاری، عدم همکاری کشورهای دیگر در فاینانس پروژه‌های ایران و… روند اجرای پروژه ها را کمی کند کرد با این حال فولاد مبارکه توانست مطابق با برنامه پیش برود و در راستای بومی سازی و تامین نیاز داخلی گام بردارد.

لینک کوتاه خبر :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *