در حالی رئیس کل بانک مرکزی هر چند وقت یکبار وعده کاهش قیمت ارز را می دهد که قیمت آن همچنان صعودی است و از طرف دیگر دولت درآمد ارزی نفت را که باید به صندوق توسعه ملی واریز می کرد به بانک مرکزی فروخته و برخی عامل گرانی اخیر دلار را دولت یا بانک مرکزی می دانند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کلاغ نیوز، رئیس کل بانک مرکزی جمعه شب در گفتوگوی زنده با برنامه «بدون تعارف» با اعلام این که نرخ واقعی ارز بسیار پایینتر از قیمت فعلی در بازار است گفت: در روزهای آینده نرخ ارز کاهش پیدا می کند.
آقای همتی در حالی این ادعا را مطرح می کند که پیش از این نیز در زمان ورود ایران به لیست سیاه «اف ای تی اف» تاکید داشت که افزایش قیمت دلار از ۱۲ هزار تومان به ۱۴ هزار تومان تنها جوسازی عده ای برای فشار به کشور است، اما خیلی طول نکشید که قیمت دلار ۱۴ هزار تومان هم نماند و وارد کانال ۱۶ هزار تومان شد و بعد که کرونا آغاز شد تقریبا بهانه برای گرانی دلار هم جور شد و قیمت دلار تا ۲۵ هزار تومان رسید و بعد از آن رئیس کل بانک مرکزی تاکید داشت که این گرانی به دلیل عدم تحویل ارز صادراتی به سامانه نیما است و بعد از آن به تهدید صادرکننده ها پرداخت و در آن زمان وعده داد تا پایان تیر ماه تمام ارز صادراتی به سامانه نیما بر می گردد و قیمت ارز کاهش می یابد. در حال حاضر بیش از دو هفته از وعده رئیس کل بانک مرکزی گذشته و هنوز قیمت ارز کاهش نیافته است، با این حال دوباره آقای همتی وعده های خود را به تاریخ دیگری حواله داده و در برنامه تلویزیونی خبر از کاهش قیمت ارز داده است.
در آن روی سکه عده ای دولت را متهم به افزایش عمدی نرخ ارز می کنند و معتقدند دولت برای جبران کسری بودجه خود قیمت ارز را بالا برده است، در این بین رئیس سازمان برنامه و بودجه با تکذیب این ادعا اعلام کرده که فروش ارز نفتی به گرانی قیمت ارز ارتباطی ندارد و ضمن اینکه دولت ارز را بانک مرکزی فروخته است.
حالا این بحث ها در حالی مطرح می شود که بانک مرکزی در چند وقت اخیر هیچ اقدامی برای کنترل نرخ ارز نداشته است و همواره اعلام کرده که ارزی در اختیار ندارد؟ حال سوال این است که آیا بانک مرکزی به دنبال بالا بردن قیمت ارز و فروش ارزهای خود در اوج قیمت است؟
کامران ندری استاد اقتصاد در گفتگو با پایگاه خبی تحلیلی کلاغ نیوز با اشاره به اینکه همانطور که افزایش نرخ ارز به تورم کالاهای دیگر دامن می زند رشد بازارهای دیگر هم به قیمت ارز دامن می زند، اظهار کرد: در چند ماه اخیر قیمت مسکن بیش از ۳۰ درصد و شاخص کل بوس هم رشدی دو برابری داشته است و سایر کالاها هم بیش از تورم ۲۰ درصدی که دولت وعده داده بود گران شده اند، به همین دلیل اینبار افزایش قیمت کالاها روی قیمت دلار تاثیر گذاشته و کسی که رشد شاخص کل بورس و بازهی ۳۰۰ درصدی آن را در چند ماه می بیند افزایش قیمت دلار را هم کاملا منطقی می داند و این انتظارات تورمی به گرانی بیشتر کالاها دامن می زند و تا زمانی که دولت سیاست درست اقتصادی را به کار نگیرد و به اندازه کافی ارز به بازار تزریق نکند این آشفتگی ها همچنان ادامه خواهد داشت.
کلاغ نیوز گزارش می دهد؛
عامل گرانی ارز، بانک مرکزی یا دولت؟
لینک کوتاه خبر :